Nu er der jo adskillige gode grunde til at danse, og blandt de mange af dem er der det faktum, at dans er ekstremt afstressende. Det er svært at svinge rundt på dansegulvet samtidig med, man spekulerer over alt det, an ikke mener, man kan nå, deadlines og alt muligt andet stressende. Men vi kan jo ikke danse altid, vel? Og så er det, at der er gode grunde til at se lidt nærmere på, hvad man ellers kan gøre mod og ved stress generelt.
Man kan bruge en stresscoach
Nu kender jeg flere virksomheder, hvor der er flere ansatte, og nogle af dem har faktisk haft meget stor succes med enten at hyre en ekstern stresscoach eller uddanne en medarbejder til at fungere som intern stress coach i virksomheden. Og det er faktisk ganske fascinerende, for det har vist sig, at når en virksomhed tager stress alvorligt, gør noget ved det og fastholder indsatsen, falder både sygefravær og udskiftning. Og ikke uden betydning: Medarbejdertilfredsheden stiger.
Der er mere information at finde om stresscoaching her.
Hvordan bliver man stresscoach?
Det gør man ved at følge en af de uddannelser, der findes. Her er det på sin plads at råbe vagt i gevær, for der er desværre en del fribyttere på det marked, så det er ganske vigtigt, at man vælger en anerkendt uddannelse med certificering.
Et rigtig godt sted at få uddannelsen og blive certificeret stresscoach er hos firmaet Lifeconsulting, der udbyder en sådan uddannelse over i alt 8 moduler. Efter gennemført stresscoach uddannelse er man rustet til at fungere internt på sin arbejdsplads – og faktisk også til at fungere som en ekstern stresskonsulent.
Uanset om du bliver coach eller ej: Glem ikke at danse! Det hjælper i den grad på stress, for højt blodtryk og meget mere 🙂