Spring til indhold

Styr på kontorartiklerne

Jeg er netop startet i et nyt job på et større kontor, og en af mine opgaver er at bestille og ikke mindst organisere kontorets kontorartikler. Hvordan gør man så det?

Find et dedikeret område, hvor du kan opbevare kontorartikler. Sæt mærker på hylderne, hvad der er på de enkelte hylder.

Lav en liste

Lav en liste over de kontorartikler, du har inde, når du starter. Overfør det til et regneark i Excel, så det er nemt at opdatere. Ved at analysere tallene måned for måned vil du vide, hvor meget du skal bestille for altid at have det rette antal på lager.

Du kan bestille dine kontorartikler online. Husk at gemme dine bestillinger fra måned til måned. Her kan du også tracke dit forbrug. Tracking af forbrug gør, at du ved, hvor meget du skal bestille måned til måned. Måske kræver nogle måneder også mere end andre, hvis I for eksempel har en højsæson.

Lav en politik om, at alle specielle ordrer skal gå gennem dig. Det kan være at en af dine kolleger har brug for en Mousetrapper. Hvis du ser et mønster, er det måske noget, du skal tilføje til din faste liste.

Når du kender dit forbrug, har du også mulighed for at forhandle bedre priser hjem, hvis du køber ind til flere måneder af gange.

Her er en liste over de mere gængse kontorartikler:

Papir:

Printerpapir

Blokke

Kulørt papir

Brevpapir, visitkort etc.

Konvolutter og kasser:

Diverse konvolutter

Forede konvolutter

Kasser i diverse størrelser

Ringbind:

Ringbind i forskellige størrelser

Hullemaskiner

Skilleark til mapper

Diverse:

Hæftemaskiner

Hæfteklammer

Sakse

Lommeknive

Papirclips

Tape og -holdere

Pakketape

Post-it

Blyanter

Kuglepenne

Viskelædere

Linealer

Highlighters

Brevåbnere

Penneholdere

Møbler etc.

Herudover er der naturligvis printer / printere og henholdsvis blækpatroner og laserpatroner.