Spring til indhold

Strikkerier

En af mine veninder, Helle, fortalte for et par måneder siden, at nu var hun da vist ved at blive gammel, og som forklaring på det fortalte hun, at hun faktisk var begyndt at hygge sig med noget strikketøj, når hun sad og slappede af om aftenen.

Det kunne jeg nu ikke se har noget som helst med alder at gøre, for jeg har da strikket en hel del også i mine unge dage, og det kender jeg mange andre, der også har. Men for Helle er det anderledes, for hun har aldrig tidligere strikket, så det er først nu i en alder af midt i 40’erne, at hun har fattet interesse for strikning.

Siden hun begyndte på det, har vi haft nogle hyggelige aftener, hvor vi har siddet sammen og strikket, og jeg har efterhånden en hel del gange måttet hjælpe hende med at tyde diverse strikkeopskrifter, som hun ikke selv har kunnet finde meningen med. Det hænger selvfølgelig sammen med hendes temmelig begrænsede erfaring, for de situationer, hvor hun ikke har kunnet forstå meningen med opskrifterne, har jeg i hvert fald ikke haft problemer med det.

Jeg har også hjulpet hende med at vælge den rigtige størrelse strikkepinde til forskellige opgaver, ligesom hun har været noget tvivlende med hensyn til valg af garn, når hun skulle i gang med et nyt strikketøj.

Men det er helt sikkert, at Helle er blevet bidt af strikkeriet. For hende er der gået sport i at lære de forskellige facetter af strikningen at kende, og hun har da også lånt et par af mine gamle strikkebøger for at suge mest mulig viden til sig.

Og jeg må sige, at det glæder mig, at Helle har fået den hobby, for som sagt har jeg selv strikket en hel del gennem hele mit voksenliv, og når vi alligevel jævnligt tilbringer nogle timer sammen, når vores mænd er til håndboldkampe, som de begge går vældig meget op i, så bliver hyggen nu mere intens, når vi har en fælles hobby at koncentrere os om.

Selv er jeg i gang med at strikke en lidt speciel cardigan til mig selv. Den er designet af Strik-Design, og jeg har købt et færdigt sæt med garn, strikkeopskrift og knapper til den. Det er ikke specielt billigt at købe råvarerne i et færdigt sæt, men det er nemt, og man er sikker på, at man ikke glemmer et eller andet.

Helle er begyndt at strikke et yndigt sæt til sit første barnebarn, der er på vej. Hun har fundet en virkelig sød model fra Isager, hvor hun også har købt garnet til sættet, der består af en bluse og et par små bukser med korte ben.

Den strikkeopskrift, der fulgte med, er forfattet på en så god måde, at man aldrig kan være i tvivl om, hvad der menes med de forskellige anvisninger, så indtil videre er Helle ikke stødt på tvivlsspørgsmål overhovedet. Der er vist heller ingen tvivl om, at hun sætter en ære i at finde ud af tingene selv.

Anderledes med hjemmesider

Med hjemmesider forholder det sig lidt anderledes. Her er det ikke altid muligt at finde ud af alting selv. For eksempel er det jo ikke nemt med alt det der med synlighed i Google, som jo er så vanvittigt vigtigt. Her får hun hjælp af de bedste i branchen: Concept Interest.