Spring til indhold

Sprogproblemer?

Har du været heldig at finde billige flybilletter til en eksotisk destination, hvor du måske ikke kender sproget, behøver du ikke fortvivle.Og hvis du ikke er heldig, kan du alligevel flyve billigt, hvis du benytter den førende danske søgemaskine til billige flybilletter: Rejsepriser.dk

Her har vi samlet nogle tips

At rejse i et fremmed land kan være en udfordring sprogmæssigt, men der findes adskillige sprog apps, som du kan bruge med stor succes. En af dem er Google Translate, men der findes også andre muligheder. Søg på nettet efter en specifik app til det land, du rejser til. Disse apps virker bedst, når du har noget på skrift – for eksempel en menu i en restaurant. De kan dog også bruges ved en samtale, men det er lidt mere tungt at bruge, men det kan bruges som en nødløsning.

Derudover kan du komme langt ved at bruge dine hænder og ansigt. Ryste på hovedet for nej og nikke for ja for eksempel. Du kan pege i en retning etc. Smil og vis tålmodighed, man kommer altid længst med venlighed.

En god måde at vise respekt på er ved at have lært nogle generelle ord og fraser på det lokale sprog. Det kan være hej og tak etc. Her kan You Tube være en god ressource.

Skal du til et land, hvor flertallet ikke taler engelsk, kan det være en god ide at alliere sig med en lokal guide, som taler engelsk. Et godt eksempel er Kina. Her har jeg selv været på forretningsrejse, og det ville have været nærmest umuligt at komme omkring, spise på restaurant, holde møder etc. uden en lokal guide. Du kan også bruge din tour guide til at lære dig nogle generelle skikke og ord.

Hvilke andre ting gør du i lande, hvor du ikke taler samme sprog som de lokale? Og ved du,, at hvis du er god til at danse, er netop dans et af de mest universelle sprog, der findes 🙂