Spring til indhold

Skriften på væggen

Jeg er så træt af Facebook. Det er kedeligt at se alle de der citater, som folk poster på deres væg. Det fortæller meget om dem. Ofte er der et gran af sandhed i citaterne, eller visdom. Men altså det bliver for meget hele tiden at se: ”Den, der ønsker at leve livet om, har ikke levet”, eller noget i den stil.

Jeg ved ikke. hvorfor, men det er åbenbart meget populært at citere kloge mennesker på Facebook. Det kan være Karen Blixen eller Winston Churchill. Det sjove er, at der sjældent kommer kommentarer eller svar på de citater, som folk poster. Så hvorfor bliver de så ved med at citere? Det må jo være, fordi de gerne vil sige noget om sig selv. De vil måske bare gøre opmærksom på, at de er her? Jeg ved det altså ikke. Det er også helt ok med mig, at de bliver ved med at citere, bare jeg ikke skal føle mig tvunget til at reagere på dem.

De gode citater

Nu må jeg vist hellere være helt ærlig: Jeg har selv postet citater fra kloge mennesker på min profil. Men jeg blev på et tidspunkt lidt betænksom ved det, fordi jeg syntes, ligesom at jeg udstillede mig selv samtidigt med, at jeg prøvede at gemme mig bag kloge menneskers ord. Giver det mening?

Wallstickers med citater

Jeg kan faktisk godt lide citater, og jeg kan også godt lide at provokere, så jeg fandt på at bruge wallstickers med citater derhjemme. Jeg har faktisk wallstickers med citater i hvert eneste rum. Det er sjovt, fordi, når folk træder ind i min lejlighed for første gang, så er det første. de ser en wallsticker med denne tekst:
”Demokrati er den værst tænkelige styreform – når man ser bort fra alle andre… ” Winston Churchill.

Det er en velkomst, som sætter gang i snakken med det samme. Jeg elsker nemlig at tale om politik. Og det er et emne alle kan tale om.

Jeg har selv designet den citat wallsticker og fik den lavet i en specialforretning, som tilbyder den service. Det er bare cool. Det gav mig mulighed for at lave et unikt præg på mit hjem. Det fik mig også til at give dem en ordre på flere wallstickers. Jeg sendte dem en mail med min idé og med teksten: Wallstickers citater: nr. 1: det og det og det citat, nr. 2: det og det og det citat og så videre.

Der gik ikke mere end en uge før end shoppen havde sendt et designforslag til alle 7 wallstickers, som jeg skulle godkende. Det gjorde jeg gerne. De havde fanget min smag og sans for æstetik og fået den omsat til nogle virkeligt flotte wallstickers.
Det allerfedeste er, at de foreslog størrelser til wallstickerne. Jeg skulle bare vælge. Så det gjorde jeg og betalte for dem. Der gik kun ganske få dage, og så havde de sendt dem med posten til mig. De havde også vedlagt instruktioner om, hvordan jeg sætter dem på væggen. Det er bare rigtig god service.