Spring til indhold

Skønhedsbehandlinger hos lægen

Speciallæge i kosmetiske indgreb

Skønhed skal være naturlig. Det er der, rigtigt mange mennesker, der mener. De påstår hårdnakket, at skønhed kommer indefra, og at udseendet ikke spiller nogen rolle. De mener det godt. Men der er faktisk noget, de overhører. Eller ikke har fået at vide. Mange undersøgelser har nemlig bevist, at mennesker, der er smukke, faktisk kommer nemmere igennem livet end os, der ikke er smukke. Det er trist at skulle indrømme det. Men undersøgelserne har bl.a. vist, at smukke mennesker har nemmere ved fx at få et job. De har også nemmere ved at få et rigt socialt liv. Ja, det er uretfærdigt. Burde det ikke være intelligens og uddannelse, som afgør, hvem der skal have stillingen? Og hvad er et socialt liv, hvis der ikke også er gode venner? Jo, men sådan er det bare ikke altid. Virkeligheden er hård og brutal. Sådan er det bare.

Udseendet tæller

Måske er det også grunden til, at mange mennesker faktisk vægter at gøre meget ud af deres udseende. De fleste klarer det sikkert med makeup – mænd såvel som kvinder! Men der er nogen, der gerne vil gå skridtet lidt videre. De vil fx gerne have et kønnere ansigt. De synes måske, at der er noget galt med deres kæbe. Den skal måske gøres mere markant – eller noget andet skal fremhæves, så det yndige ansigt bliver mere synligt. De mennesker vil ofte kunne få gavn af en filler behandling. Med fillers kan en erfaren speciallæge hjælpe dig til at få et mere hjerteformet ansigt, fordi filleren kan lægges ind og forstørre fx kindbenene, så den dominerende kæbe synes mindre. Ofte skal sådan en behandling ske ganske langsomt – det kan tage tid. Det hænger sammen med, at ændringen i ansigtet skal ske gradvist, og du og lægen skal se, hvordan resultatet bliver efter hver behandling. I vil jo nødigt overdrive behandlingen. Ingen af jer vil være interesseret i, at du får et ansigt, som du ikke bryder dig om. Derfor skal du væbne dig med tålmodighed, hvis du vil have ændret på dit udseende.

Botox helst hos speciallægen

Du skal derfor også sørge for, at du finder en erfaren speciallæge, som du har fuld tillid til. Det kan nemlig komme på tale, at du skal have behandlinger, der kombinerer både en botox behandling med en filler behandling. De to former for behandling er ikke det samme. Der er en essentiel forskel på dem: Botox behandlinger lammer faktisk nerverne, der får musklerne til at trække sig sammen, hvorved rynkerne dannes. Filler behandlinger gør det, som ordet siger: De fylder hulrum i huden ud. I nogle tilfælde vil det være den bedste fremgangsmåde at få en kombineret behandling, så dit ansigt bliver smukt. Det kan lægen rådgive dig om. Og du må ikke være bange for at spørge, hvis der er noget, du ikke forstår. Det er bedre, at du er godt informeret om, hvad du går ind til, inden du begynder behandlingerne, end at du roder dig ud i noget, som du ikke forstår – og som måske kan få dig til at fortryde din beslutning.