Spring til indhold

Seng til dansetrætte mennesker

Jeg elsker den nordiske simple stil i boligindretningen. Vi taler om rene linjer og ikke de store pynte dikkedarer, men blot det funktionelle rene design. Og den stil er get, du lige lægger an – duikke skal vide, hvad der skal til, og du skal vide, hvor det er bedst (og billigst) at købe boligindretning til formålet. Min favorit? Det er klart Merville.

Stil i soveværelset

Vil du gerne have denne stil også i dit soveværelse, bør du starte med sengen. Her skal vi ikke have en masse pyntepuder, men kun det nødvendige. Du kan stadig have puder i ryggen bagved dine hovedpuder, men hold dem i en farve. Sengetøjet bør du holde i hvidt, så du kan have for eksempel grå puder eller en kontrastfarve.

Kashmir luksus

For at tilføje luksusfølelsen kan du drapere en kashmir plaid over enden af sengen – farven på din plaid skal naturligvis matche med resten af indretningen af sengen. Du kan også lægge et sengetæppe over hele sengen og sætte puderne ovenpå. Det ser stilrent og ordentligt ud.

Selv om du indretter i det moderne look, kan du stadig tilsætte noget personlighed. Det kan være en flot glasfigur eller noget andet kunst, der betyder noget for dig. Det kan være, at dine puder på sengen har pels på. Det giver et eksklusivt look.

Jeg synes generelt godt om at holde både sengetøj og sengetæppe i krisp hvidt. Det gør det nemt at tilsætte farver til rummet og holde det stilrent.

En anden måde at tilsætte farve kan være at male væggen bag sengen en kontrastfarve. Det kan være resten af rummet er lysegråt. Væggen bag sengen maler du så en mørk grå. Det skaber dybde og stemning, og du holder stadig farvetemaet.

Hold symmetri i rummet. Har du sengeborde, så bør du have 2. Har du sengelamper, bør du have 2 – og så videre.

Du kan hænge en enkel lysekrone op over sengen. Det er med til at skabe personlighed og stemning i rummet.