Spring til indhold

Selvbehandling af stress?

stressbehandling

Du sover ikke særligt mange timer hver nat. Sådan måske fire timer. I gennemsnit. Der er nætter, hvor du vågner kl. 3:30 og bare ikke kan falde i søvn igen. Du sidder og kukkelurer, indtil lyset falder på. Har lidt hjertebanken – og meget dårlig samvittighed over, at du ikke får sovet. Du går på arbejde. Det sker med en inderlig træthed i rygsækken. Du er ved at falde i søvn igen ved 11-tiden midt på formiddagen. Og du er absolut ikke så effektiv, som du ved, at du burde og kan være. Du har haft adskillige skænderier med din viv.

Din tankegang

Hun forstår slet ikke din tankegang. Gør du selv? Du er aggressiv. Har ikke lyst til at tale om problemerne på jobbet med din hustru. Hun er en engel. Finder sig i din opførsel, uden at spørge dig om hvorfor. Hun vil gerne hjælpe dig. Hun ved, at der er noget galt. Hun er dog ikke professionel indenfor sundhedsbranchen. Derfor har hun bedt dig om at gå i stressbehandling. Hendes mistanke er nemlig, at du er stresset. Ærlig talt: Hun er slet ikke forkert på den med den tanke. Nogle af symptomerne på stress er nemlig søvnløshed og aggressivitet.

Mange symptoomer på stress

Andre symptomer kan være dårlig mave over længere perioder. Hjertebanken. Tvangstanker. Det kan også være, at du har registreret, at dit alkoholindtag er steget. Det er fuldstændigt ubegrundet. I har ikke været til særligt mange fester hos venner og familie. Der er bare røget et ekstra glas ned. Det er et klart symptom på stress. Og det skal du altså have gjort noget ved – nu. Lige med det samme. Du skal have hjælp – her er selvbehandling næppe nok!

Foruden de følger, som et for stort alkoholforbrug kan medføre, så er stress også en kilde til dødsensfarlige sygdomme. Stress behandling er derfor løsningen – hvis du ikke vil dø! Du risikerer nemlig at få sukkersyge eller at falde om af et hjerteslag.