Spring til indhold

Outrup vinduer

Min onkel bor i en gammelt, men kæmpestor villa. Det er sådan en af de der store kasser, der vender ud mod strandvejen oppe i Helsingør. Han har tit sagt til mig, at jeg gerne må leje hele førstesalen, fordi han bruger faktisk kun stueetagen. Der er 3 etager. Stue, første og anden. Og så er der loft og kælder. Hver etage er faktisk en selvstændig lejlighed med gode, store værelser, bad og køkken. Oppe på loftet har han i tidernes morgen lavet sådan et lyst legerum til sine børn og sine børnebørn. Vi kom ofte på besøg, og vi har brugt loftet meget flittigt til at udvikle vores egen små eventyr. Jeg kan huske, at mine kusiner og jeg legede, at vi røg lakridspiber og holdt købmandsforretning. Ak. Barndomsminder.

Kælderen

Kælderen var dengang et rigtigt fugtigt rum. Der var et rum med en gruekedel. Det var her, hans mor kogte alt deres sengetøj. Det må have været et forfærdeligt, tungt arbejde. Der var også et værksted. Hans far var tømrer til at begynde med, men udviklede sig til at blive storentreprenør. Måske var det grunden til, at de flyttede ind i den kæmpestore villa. Hvem ved. Jeg ved bare, at jeg aldrig har set gruekedlen i brug. Og min onkel har aldrig holdt en hammer i sin hånd. Min onkel var advokat – nu er han pensionist. Han bor alene nu. Jeg tror, at en af grundene til, at han siger, at jeg gerne må leje førstesalen, er, at han faktisk savner sine børn, som bor i udlandet nu. Han ser mig som en slags ’vikar’ for dem.

Sød og lidt autoritær

Han er faktisk en sød mand. Men også lidt autoritær. Måske kommer det med bestallingen som advokat, at man er lidt autoritær. Jeg ved det ikke. Men faktisk, så overvejer jeg hans tilbud. Hvis jeg kan lave en aftale med ham om, at vi ikke forstyrrer hinanden, uden at det er absolut nødvendigt, så kunne jeg faktisk godt finde på at flytte ind. Det vil dog kræve, at han lader mig renovere lidt. En udskiftning af vinduer vil nemlig være helt nødvendig. De er nemlig ved at falde ud af muren. Og jeg vil ikke sidde i en lejlighed ude på strandvejen og fryse, fordi det trækker ind. Og jeg vil heller ikke have, at han kommer og banker på hele tiden. Hvis vi kan finde en ordning omkring det, så vil det være et perfekt sted for mig at bo.

Outrup vinduer er et godt tilbud

Inden jeg ringer ham op for at fortælle ham, at jeg overvejer hans tilbud, vil jeg først lige undersøge, hvad en lille renovering vil koste mig. Jeg går derfor på nettet og søger efter ”Nye vinduer på Sjælland”. Jeg skal jo have overblik over, hvad det kan komme til at koste mig at få sat nye vinduer i. Er ret interesseret i at se nærmere på Outrup Vinduer faktisk. Og jeg skal være forberedt på alle mulige spørgsmål fra hans side. Han er jo ret skarp. Så svarene, jeg kommer med, skal ikke bare være gætterier og overslag. Der skal være holdbar dokumentation.