Spring til indhold

Når sygdom rammer

Det var noget af en tilfældighed, at vores nabokone efter flere års ulidelige migræneanfald langt om længe slap af med sin plage. Min mand havde her i foråret pådraget sig et smertefuldt hold i ryggen, og selv om han ligesom så mange andre mænd er næsten umulig at drive til en læge eller anden behandler, så gav han denne gang efter for min opfordring til at konsultere en fysioterapeut, så han forhåbentligt kunne slippe af med sit hold i ryggen.

Han fik tre behandlinger hos fysioterapeuten, og det hjalp så godt, at han slap helt af med sine smerter. Da han var til den tredje behandling sad han i venteværelset i nogle minutter og ventede på, at det blev hans tur. Han fik øje på en planche på væggen, hvor det blev remset op, hvad klinikken kunne tilbyde af hjælp. Her faldt han over et tilbud om behandling af hovedpine og kom til at tænke på vores nabokone og hendes hyppige anfald af hovedpine.

Det gik han over og fortalte hende, da han kom hjem. Han havde spurgt fysioterapeuten, hvordan han behandlede sådan noget som hovedpine, og svaret var, at det kom meget an på, hvad det er, der fremkalder hovedpinen, så det kunne han først afgøre efter en nærmere undersøgelse.

Virker fysioterapi?

Vores nabokone var lidt skeptisk, og hun sagde på forhånd, at hun under ingen omstændigheder ville udsætte sig selv for akupunktur, for hun har en panisk angst for sådan nogle nåle. Men på den anden side var hun da indstillet på at gøre næsten alt andet, hvis det kunne befri hende for de voldsomme anfald af hovedpine.

Så hun valgte at bestille en tid på den klinik, som min mand havde været på: Akupunktur Aalborg.

Bagefter fortalte hun, at fysioterapeuten havde foretaget en grundig undersøgelse af hendes nakke og muskulaturen omkring skuldrene. Han havde også spurgt hende, om hun i forbindelse med sine anfald oplevede nakkesmerter, hvilket hun kunne bekræfte.

Fysioterapeuten fortalte hende, at han var overbevist om, at hendes migræneagtige anfald skyldtes, at hun havde en nerve, der var kommet i klemme mellem et par af hendes nakkehvirvler. Derefter iværksatte han en behandling, der startede med massage i nakken og blev efterfulgt af nogle minutters strækbehandlinger i et apparat, der var monteret på en væg i klinikken.

Strækbehandling

Imens fortalte fysioterapeuten, at strækbehandlingen havde til formål at trække nakkehvirvlerne en smule fra hinanden, at den nerve, der sad i klemme, kunne frigøres. Det er i princippet samme metode, som man bruger ved behandling af rygsmerter, som også ofte skyldes, at en nerve er kommet i klemme.

Lisette, som vores nabokone hedder, fik i alt seks behandlinger hos fysioterapeuten, og nu er det over en måned siden, at hun fik den sidste behandling. Hendes migræneanfald er helt forsvundet og hun har heller ikke længere ondt i nakken, som hun tidligere havde stort set hele tiden.

Det er helt tydeligt, at det er en stor lettelse for Lisette, at hun er sluppet af med sine smerter, og hun er meget taknemmelig for, at min mand anbefalede den fysioterapeut i Aalborg til hende!