Spring til indhold

Musikken til dans

Lad os bare være enige om, at dans uden musik ikke er helt det samme. Bevares – det kan lade sig gøre, og jeg mindes da selv engang for omkring 30 år siden, hvor jeg dansede til Radioavisen med en kvinder, der var 20 år ældre end jeg, og som jeg endte i lagnerne med. Men det er en helt anden historie, og det er slet ikke det, det handler om her. Lad os i stedet forblive stuerene og se lidt på det basale for en god dans: MUSIK!

Lyden og dansen hænger sammen

Uanset om der er tale om et dansestudio, et forsamlingshus, et hotel eller sågar et indkøbscenter eller lignende, hvor der er optræden med dans, er det afgørende for både danserne og publikum, at lyden er god, rigelig og i en kvalitet, der virkelig dur. Den perfekte kombination af god lydkilde, de gode højttalere og opstillingen af det hele gør virkelig en stor forskel!

Som danser kan det være en stor oplevelse at danse til levende musik også, og det har jeg da prøvet ved adskillige lejligheder. Senest i Aarhus faktisk – hvor der især var to i det ret nye og meget moderne band, der skilte sig ud. Det var unge gutter, og musikinstrumenterne var bestemt ikke fra dengang, jeg var barn.

Elektriske trommer og synthesizer

Trommesættet var elektronisk – således at forstå, at der skam godt nok var trommer og trommestikker, men de var små. Det var lyden så til gengæld ikke, og det lød faktisk godt! Jeg må nok revurderer min opfattelse af de såkaldte el-trommesæt lidt. Det virkede!

den anden, der skilte sig ud, var en temmelig nørdet fyr, der absolut ikke lignede en musiker. Men det var han, og han var nærmest en virtuos på sit keyboard, der jo reelt var en vaskeægte synthesizer som dem, Jean Michel Jarre gjorde berømte dengang, jeg var dreng.

Det sjove var, at det viste sig, at bandet handler alle deres musikinstrumenter samme sted, som vi gør i dansestudiet: Danguitar i Grenå.

Det er pudsigt at opleve, at næsten uanset hvor i landet, vi kommer ud at danse, er det enten lydanlæg eller musikinstrumenter fra firmaet i Grenå, der er på scenen. De har virkelig gjort det godt!

Lydens bedste venner

Jeg vil altså gerne give en anbefaling afsted til dem, for de har opbygget ikke blot en kæmpe webshop med alt, hvad du kan forestille dig indenfor musikinstrumenter og lyd – de har også fulgt det op med fantastisk gode priser og velnok branchens bedste service.

Står du for at skulle købe noget af den slags, bør du altså tjekke dem ud!

Danguitar

Rugvænget 1

8500 Grenaa

Åbningstider:

Mandag – Fredag kl. 9.30–17.00

Lørdag kl. 9.30–14.00