Spring til indhold

Maskine til massage?

woman in white t-shirt

De fleste af os ved godt, hvad en massagepistol er. Du ved den der lille batteridrevne håndholdte maskine, der ligner en boremaskine – bare med et hoved på – i stedet for et bor. Du har måske selv en massagepistol? Hvis du har én, så kan jeg virkeligt godt forstå dig. Den er jo god til at massere de ømme skuldre oppe i nakken efter en lang dag på kontoret, hvor du har siddet og spændt i netop det hold muskler. Og ja, det er nemt at bruge en massagepistol. Derfor er der også mange mennesker, der har valgt at købe sådan en. Den er god til at lindre de dumme smerter, som fremkommer i spændte muskler, med.

Oprindeligt til hård træning

Men ved du, at massagepistoler først blev lavet til mennesker, der var i hård træning, og som faktisk ikke havde problemer med ømme muskler? Det er rigtigt nok. De blev fremstillet, fordi hurtig og effektiv massage faktisk kan sætte fart på opvarmningen, som en atlet skal igennem, inden selve træningen kan begynde. Alle ved, at vi ikke kan gå ud og præstere godt, uden at vores muskler er varmet op. Men opvarmning tager tid – og når tiden er knap, så skal der fokuseres på det vigtigste: Træning og opbygning af styrke. Massagepistolen kan hjælpe med hurtigere at få opvarmet kroppens muskler, så der bliver mere tid til træning.

Naturligvis kan en massagepistol ikke sørge for, at alle muskelsættene i vores krop bliver blødgjorte og klar til træning. Men fordelen er, at massagepistolen kan målrettes meget præcist. Hvis der fx er en særlig muskel, der er meget spændt, så kan massagepistolen rettes direkte imod den, og den vil massere netop den muskel, så den hurtigere begynder at spænde af.

Kendt fra fitnesscentre

Måske ejer du ikke selv en massagepistol. Men du kender den sikkert fra fitnesscenteret, hvor især dem, der dyrker intervaltræning, bruger den. Du kan se, at de står og giver en øm lårmuskel massage med den, inden de fortsætter træningen. Det gør de muligvis, fordi de gerne vil undgå at få kramper senere. Det hjælper massagepistolen nemlig også med. Har du lyst til at anskaffe dig en massagepistol? Det er jo ikke en formue, sådan en koster. Det er et lille nyttigt instrument, som du nemt kan have i tasken sammen med træningstøjet.

De er ret billige

Lige, da de første massagepistoler kom på markedet, var de ret dyre. Der var meget få af dem på markedet. I dag kan du få massagepistoler fra rigtigt mange forskellige brands. De kommer i eksklusive udgaver, hvor du får en taske med til den – og de kommer ofte med forskellige hoveder, så du kan målrette massagen endnu mere præcist. Du kan også få en mere beskeden massagepistol. Den kan det samme som de lidt dyrere. Så i sidste ende, så har det måske noget med, at du bestemmer dig for hvilket design, du bedst kan lide. Det er op til dig. Jeg vil bare anbefale, at du anskaffer dig en massagepistol, så du kan få bearbejdet de ømme muskler, der piner dig – om det er efter træningen eller arbejdet – det er ligegyldigt.