Spring til indhold

Låsesystemer i København

Der har været indbrud i vores ejendom. Altså i bygningen, som vi bor i. Nede i stueetagen. Det gik slet ikke op for mig, at der havde været indbrud. Det var, først da jeg fandt en seddel fra ejerforeningens bestyrelse om, at de indkalder os til et ekstraordinært møde, som udelukkende skal handle om sikkerhed i bygningen, at jeg forstod det. Det forklarede nemlig grunden til mødeindkaldelsen. Selv bor jeg oppe på 5.sal og har derfor, tænker jeg sjældent på, hvad der sker nede i stueetagen.

Politiet var her

Jeg havde da heller ikke hørt noget om, at politiet havde været her for at undersøge, hvad der kunne være sket. Jeg taler ellers med nogle af beboerne her i ejendommen. De har måske heller ikke lagt mærke til noget. Og måske har der slet ikke været noget at lægge mærke til. Folk gør jo ofte det, at de glemmer at skifte deres låse til hoveddøren ud, når de flytter ind. Desværre. Og det kan jo være en risiko ikke at skifte låsene. Jeg ved, at det unge par, der bor nede i stueetagen, flyttede ind for blot 2 måneder siden. Jeg så da deres flyttebil. Og deres kasser, der stod nede i trappeopgangen i 3 dage, inden de tog sig sammen til at få dem fjernet.

Den gode låsesmed

Nå, men jeg skal altså til møde angående sikkerhed i bygningen i aften. Jeg tænker, at jeg vil være på det hold, der vil forlange, at vi får et nyt låsesystem i hele bygningen, så alle kan føle sig sikre. Det er faktisk ikke en rar følelse at vide, at her har været indbrud, uden at man har lagt mærke til det. Måske sådan et elektronisk system, hvor man obligatorisk skal have skiftet koden en gang hver 3. måned. Jeg ved godt, at det måske er en lidt dyr løsning, og at det sikkert ikke vil være så populært. Og det kan være svært at finde en låsesmed på Frederiksberg, som kan klare sådan en opgave. Men så må vi finde en låsesmed et andet sted. Det bliver helt sikkert ikke en billig låsesmed. Det er jo slet ikke usandsynligt, at han skal arbejde sammen med et firma, der sælger alarmer og videoovervågning. Måske. Hvem ved? Det er sikkert nogle af de ting, vi skal tale om i aften.

Et sikkert låsesystem

Jeg forsøger at tænke mine argumenter for den ene eller den anden løsning igennem: Usikkerhed og utryghed er ikke godt for ejendommen. Det er helt sikkert. Derfor skal der nye låse i ejendommens hoveddøre. Overalt. Alarmsystemer? Er de nødvendige? Er vi tryggere ved videoovervågning? Selv tror jeg ikke så meget på det. Det vil også medføre ekstra udgifter til et vagtfirma. Har alle lyst til den ekstra udgift? Er det ikke bedre bare at investere i en god løsning, som kun handler om låsene til vores hoveddøre?

Arh, jeg ved det ikke. Jeg beslutter, at jeg først vil lytte til, hvad bestyrelsen har at sige. Måske har de et godt forslag til et sikkert låsesystem. Måske har de tænkt på andre ting med hensyn til sikkerheden i bygningen.