Spring til indhold

Konference i København

Skolen, jeg går på, tilbød os, at vi kan komme i praktik i en uge hos en professionel. Sådan, at vi lige kan snuse til, hvad det vil sige at stå op og gå på arbejde. Og vi har fået hjælp til at finde et praktiksted, som beskæftiger sig med noget af det, vi gerne senere (måske) vil arbejde med. Det er et godt tilbud, fordi nogle af os får prøvet nogle ting af, og kan derfor bedre vælge, hvilken uddannelse vi vil tage, når vi går ud af skolen.
Jeg er i praktik hos en event manager. Hun er rigtig sød, men har meget travlt. Jeg har allerede fået en masse opgaver med at ringe til forskellige steder for at finde lokaler til en udstilling, hun er ved at lave. Hun sagde bare til mig, at jeg skulle finde et stort lokale. Det er en international fotoudstilling, så der skal være plads til mange mennesker.

Gode lokaler

Først ringede jeg til et stort hotel, som jeg kender til. De har nogle store festlokaler, så jeg tænkte, at det måtte være en god løsning. Jeg talte med dem, men kunne hurtigt forstå, at de ikke kan stille lokalerne til rådighed for en enkelt kunde i 2 måneder. Derefter søgte jeg på Google: konferencelokaler København. Fandt også mange steder. Jeg lavede en liste med forskellige steder, som jeg kunne foreslå. Hun havde bedt mig om at vise mig en liste med forskellige muligheder.

Jeg gik ind til hende på hendes kontor. Viste hende listen. Hun kiggede lidt på den, og så sagde hun: Nej, det går ikke med konferencelokaler i København. Vi skal finde på nogle andre steder. Vi kan ikke hænge alle fotografierne op på væggene. Og de har sjældent et godt lys. Vi må finde et stort, lyst, tomt lokale. Det må gerne være lidt råt og nedslidt. Måske kunne du tænke lidt og bruge din fantasi og så lave en ny liste?

Først blev jeg lidt ked af det. Jeg burde have kunnet tænke mig til det der med lys og plads til billederne. Men da jeg tænkte mig om, blev jeg glad. Det er jo lige det, jeg skal lære: at tænke på nye måder. Hun har jo fortalt mig, at mange af de events hun arrangerer, bruger rum og omgivelser, som ikke er helt almindelige. Hun bryder sig ikke om, fx det, hun kalder for kukkasse‐udstillinger, hvor man bare placerer billeder eller skulpturer i et hvidmalet rum og så sætter spotlights på.

Liste med ideer

Tænke, tænke, tænke … jeg laver en liste:
Christiansborg Ridehal. Den bliver ikke brugt, måske kan vi få lov at lave nogle midlertidige vægge. Lysindfaldet er godt.
Lagerhus på havnen. Flot beliggenhed og råt. Vi skal lave research.
Nedlagt slagtehal bag ved hovedbanen. Stort rum med masser af lys og store vinduer.

Hun kommer ud fra sit kontor, spørger mig om, hvordan det går. Jeg siger, at jeg har 3 idéer. Hun kigger på min liste: Ja, det er i den helt rigtige retning. Idéen med lagerhuset er rigtig god. Ridehallen er ikke så god. Det sted er vist ikke lige egnet til en fotoudstilling om social uretfærdighed. Prøv at finde på 3 andre typer rum, så vi kan komme i gang med at lede efter det helt rigtige.

Men se så her – den perfekte løsning: https://mbkkursuslokaler.dk/