Spring til indhold

Intranet og kurser

Intranet

Over de sidste par år har jeres virksomhed virkeligt udviklet sig. I har haft dødtravlt, fordi alle skulle kommunikere via internettet. Det har været en spændende periode. Det har været en udfordrende periode. Men nu, hvor vi er vendt tilbage til ’normale’ tilstande, så har I også indset, at der skal mere til end blot superdygtige medarbejdere og god kundeservice. Hvis I skal være konkurrencedygtige fremover, så skal der gøres noget nu. I tide. Inden konkurrenterne får overhalet højre om. Det vil de nemlig ikke tøve med at gøre. De sidste års erfaring har vist, at vidensdeling mellem alle medarbejdere er et af de vigtigste fundamenter for jeres virksomhed. I har altid vidst, at vidensdeling er vigtig. Men at det er så betydelig en del for en succesfuld virksomhed, var I sådan set ikke bevidste om. I så også – især under nedlukningerne, at hurtig adgang til data og oplysninger var essentielt.

Microsoft 365 Intranet

Så I har besluttet at investere i et nyt Microsoft 365 intranet – et digitalt mødested. Så kort. Så godt. Det er nemlig kernen til, at jeres medarbejdere kan få hurtig adgang til hinanden. Det er via intranettet, at de hurtigt kan dele deres erfaringer og viden. Og da det netop er hastigheden, som tæller for jeres virksomhed, så er det essentielt, at det fungerer uden gnidninger. Og helst også, hvis internettet smutter ud af funktion. Det hænder jo.

Jeres beslutning er bestemt den bedste, I har taget i lang tid. Alt det der med at få forskellige platforme ind på jeres medarbejderes mobiltelefoner, så de kunne tale gratis sammen, fungerede jo ikke. Der var faktisk en medarbejder, der fortalte jer, at alle de der apps er irriterende og forstyrrende i hverdagen. De bimler og bamler. En fjern bekendt, som du ved en fejltagelse accepterede som ven på Facebook, er lige pludseligt kommet på Viber. Hvorfor skal du vide det? Du har intet ønske om at tale med den person. Eksemplet han nævnte, fik jeres hjerneceller i gang. Og det virkede. Et Microsoft 365 intranet fritager jeres medarbejdere for unødvendige forstyrrelser fra forskellige platforme.

Overvej opsætningen

I skal dog lige overveje, hvordan jeres nye Microsoft 365 intranet skal fungere og se ud. Der kan være applikationer, som alle skal kunne håndtere, for at det fungerer optimalt. Der kan være særlige brugerflader, som alle jeres medarbejdere skal kende. Men det er ikke svært at etablere. Det har noget at gøre med at vælge. Og jeres valg skal sandsynligvis baseres på jeres brand.

Det er nogle elementer, som I skal tale med en ekspert om. Og eksperter i Microsoft 365 intranet kan I sagtens finde. Det handler bare om at søge lidt på nettet – og så tage telefonen og ringe op til den ekspert, som I mener, er bedst. Han eller hun vil naturligvis gerne komme og besøge jeres virksomhed, så han kan danne sig et totalt billede af, hvad det er for et Microsoft 365 intranet I har behov for. Og skal der sidenhen modificeres lidt i det hist og her – ja, så ved I jo godt, hvem I skal henvende jer til.

Hjemmearbejde

Når du nu sidder derhjemme og tingene bare ikke fungerer for dig, hvad gør du så? Du sidder måske og kæmper med en større opgave, som skal afleveres i næste uge, så du kan gå til eksamen med god samvittighed. Og du kører hele den lange tekst, du har skrevet, igennem et staveprogram, som bare ændrer på hele opsætningen af dit dokument, når du kopierer og indsætter hele molevitten tilbage. Og så er du på den. Du kan se at linjeskift og orddelingerne er helt forkerte. Du kan se, at der er noget helt galt – og du kan bare ikke finde en løsning på hvorfor. Eller hvordan, du får det rettet hurtigt. Du skal jo videre med de andre opgaver, der også skal afleveres.

Derfor går du på internettet og spørger efter, hvordan du løser dit specifikke problem. Du får naturligvis en henvisning til, hvordan du løser problemet i Mac-miljøet. Du får også forslag til, hvor du kan finde løsninger på problemet i Microsoft verdenen. Og da det var Word du brugte, så klikker du ind på et forslag, der handler om, hvordan du løser problemet i Microsoft. Og her bliver du fuldstændigt tabt bag ved vognen. Forklaringerne er indviklede. De er lange. Du har ikke tålmodigheden. Du klikker væk – og begynder at se YouTube videoer – med dårlig samvittighed.

Kurser i Microsoft 365

Her er det, at jeg vil sige til dig, at du behøver ikke at sidde og skrive hele opgaven om. Du kan godt løse problemet. Men det vil kræve, at du væbner dig med tålmodighed og stædighed. Og det kan altså være svært at mobilisere i din situation.
Samtidigt vil jeg også sige til dig, at du kvajede dig godt og grundigt, dengang du sagde nej tak til det gratis Microsoft 365 kursus, som din far henviste dig til. Du mente bestemt ikke, at du havde brug for sådan et kursus. Nu er det bare sådan, at din far har fulgt mange Microsoft 365 kurser her, og han er derfor godt inde i den verden. Han ved meget om de forskellige applikationer og programmer. Han ved også, at det er en verden, som vi skal ind i. De fleste bruger Microsoft. Så vi skal kende til det univers. Og fordi du bare troede, at du vidste bedre, eller fordi du var overbevist om at alt kører som smurt i solgult smør, så er du nu havnet i en situation, som giver dig panik, ekstra arbejde og et sæt frustrationer, som det vil tage dig lang tid at komme af med.