Spring til indhold

Hvilken guitar til en begynder?

Spansk guitar er en begynder guitar

Der er mange mennesker, der går rundt med en drøm om at lære at spille guitar. De kommer bare aldrig i gang med det. Og hvorfor ikke det? Der er flere grunde til det. En af de vægtigste er nok, at de er generte over at skulle besøge en forretning med musikinstrumenter og fortælle dem, der arbejder der, at de intet ved om guitarer. Det er jo voksne mennesker. Lidt viden burde de have om guitarer. Men det har de ikke – og det holder dem tilbage.

Hvordan vælges en guitar?

De har måske undersøgt det lidt på internettet. De har fx skrevet ”begynder guitar til voksne” i søgefeltet. Og de har ikke fået et fornuftigt svar. De har måske fået en masse artikler frem om ”Sådan vælger du din guitar”. Artiklerne har bare henvendt sig til mennesker, der allerede kan spille på guitar. De har derfor ikke fundet værdi i de oplysninger, som artiklerne måske har indeholdt. Det er noget du, som driver forretning med salg af begynder guitarer, skal huske på. Det er ikke alle begyndere, der er børn. Det er nemlig nemt at finde en begynder guitar til et barn. Men ikke til en voksen.

Du ved sikkert også, at voksne mennesker har lidt mere sans for, hvad deres økonomi kan klare, i forhold til, hvordan et barn tackler dette emne. Børn får som regel deres forældre til at finansiere købet af deres begynder guitar. Men, hvis jeg – der er voksen – vil købe en begynder guitar, så har jeg altså en klar idé om, hvad jeg kan betale for sådan et instrument. Og det er ikke altid, at jeg bare vil købe det billigste. En billig begynder guitar kan måske give mig dårlige oplevelser. Og vil det ikke være en skam, hvis jeg begynder min fritidskarriere som guitarist med skuffelser over at skulle spille på en begynder guitar af dårlig kvalitet – bare fordi den er billig?

Hvad koster en begynderguitar?

Hvis jeg var ejer af en forretning med instrumenter, så ville jeg lægge mig i selen for at fortælle alle – voksne og børn – hvad det er for et instrument, jeg anbefaler. Jeg ville fortælle dem, hvorfor de skal vælge den begynder guitar, jeg har valgt. Jeg ville fortælle dem, hvad der er af fordele og ulemper ved netop den ene eller anden begynder guitar / spansk guitar.

Samtidigt ville jeg forsøge at fortælle dem, hvorfor de skal vælge en at købe begynder guitar – og ikke en guitar til professionelle. Skuffelser vil altid opstå. Så for at formindske risikoen for at miste mange kunder, så ville jeg også fortælle om, hvad der er godt og negativt ved de guitarer, jeg har til salg. Det kan måske være et stort arbejde at få det hele skrevet ned på en overskuelig måde. Men det vil helt bestemt give flere tilfredse kunder, som kommer tilbage til netop min forretning, når de skal have nye strenge – eller er kommet så vidt, at de ikke længere har brug for en begynder guitar. De skal måske videre i deres guitarspil. Måske er de nået så langt, at de tør og vil investere i en endnu bedre – og lidt dyrere guitar.