Spring til indhold

Husk at pakke hjemmesko

Sommerhuset, som I har lejet, ligger virkeligt tæt på havet. Det ligger og gemmer sig i klitterne. Det er i virkeligheden et meget gammelt hus. Muligvis har det engang tilhørt en fisker. Der er i hvert tilfælde ikke mere end ganske få meter ned til stranden. Og 2 km herfra ligger den nærmeste lille by, med havn, kro og en brugsforening. Det er skønt, men det var jo også meningen, at vejret skulle være lunt, så I kunne bade. Men, det er ikke særligt sjovt at bade, når det hele tiden regner. Og nu har det regnet uafbrudt i snart en uge. Det er heller ikke så lunt.

Brætspil og hygge

Så ferien står på brætspil, tilberedning af god mad og mange kager og læsning. Det er ikke ligefrem en ferie med aktiviteter, hvor man svømmer og leger i havet – eller går lange ture langs stranden. Huset er faktisk heller ikke så nemt at få varmet op. Der mangler isolering. Og vinduerne er ikke så tætte. Så det trækker.

På med hjemmeskoene

Du er dog glad for, at du huskede at pakke ekstra sweatre og hjemmesko fra Shepherd til hele familien. Du havde en mistanke, om at det kunne være nødvendigt. Den er blevet bekræftet. Du kigger på din mand. Han ligger med en god bog og skutter sig lidt i husets sofa. Han har sine hjemmesko på. Dem, du købte på udsalg, da du var ude for at se på hjemmesko til mænd. Det gamle par var for nedslidt. Og du er glad for at du købte dem. Det er sådan et lidt sjovt billede: Her er i strandet i et gammelt utæt hus – og han ligger der med splinternye hjemmesko på.

Selv står du der i køkkenet og er ved at røre dej til en chokoladekage. Bare sådan, fordi noget skal du lave. Og børnene bliver glade for at få friskbagt kage her til eftermiddag.