Spring til indhold

Gardiner eller solafskærmning?

office space, office, sunny-1744803.jpg

Du sidder måske inde i det indre København og sveder ved din arbejdsplads. Kontoret er fyldt med gamle skriveborde, og selvom I stadig kører med en rotationsordning for, hvem der kommer på kontoret på hvilke dage, så kan du mærke, at der ikke er et godt arbejdsklima. Det er faktisk noget, du ikke har tænkt på tidligere. Men nu, hor, du har vænnet dig til at arbejde hjemmefra, hvor alt i huset er gennemtænkt, og I har gjort meget med isolering for at få et godt indeklima, er det meget tydeligt for dig, at den gamle bygning, som kontoret ligger i, trænger til renovering. I det mindste en lettere renovering. Fx sådan noget som at få fjernet de gamle gardiner, som bare hænger og samler støv. Masser af støv. Du synes næsten, at du kan lugte, hvor støvet der er. Og da I arbejder med papir, som også støver, så er der, er lidt tung atmosfære.

Indvendig solafskærmning er bedst

Det er ikke sundt. Og gardinerne fungerer faktisk ikke så godt som en rigtig indvendig solafskærmning. De er gennemsigtige. De er tynde. Og sidste sommer, da du kom på besøg på kontoret, kunne du godt se, at ingen gad at trække dem for og fra. De hang der bare. Som unødvendigt inventar.

I frokostpausen går du så sammen med en kollega hen til en café. I får frokost sammen, og I taler om, at det er rart at være sammen på kontoret igen. Endelig. Det har været længe siden. I taler om arbejdsopgaverne. Imens I spiser, går snakken. På et tidspunkt nævner du indeklimaet på kontoret. Din kollega er helt enig med dig i, at det er dårligt. Ok, I lufter ud. Man kunne der ikke gøres noget lidt mere smart. Heldigvis er det ikke ultrahedt endnu.

Sommer snart – hvad med gardiner?

Men der kommer en sommer, og den vil bringe meget varme dage – forhåbentligt. I taler om muligheden for at få en bedre solafskærmning. Måske noget udvendigt solafskærmning foreslår du. Din kollega gør dig opmærksom på, at det muligvis kræver en tilladelse fra kommunen at få sat sådan nogen op. Det er jo en gammel, fredet bygning, som huser kontoret. Det havde du ikke tænkt på. Men så måske bare nogle smarte gardiner beregnet til erhverv indvendigt, og som er funktionelle. Der findes da mange forskellige løsninger. Måske sådan nogle persienner eller plissegardiner, som man bare kan trække i en lille kæde i for at få reguleret ved vinduerne. Eller måske elektriske? I taler om gardiner og om muligheden. Efter en lille, halv times tid går I tilbage til kontoret. I sætter jer ved hvert sit skrivebord. Du kigger på de gamle gardiner. Overvejer, om du skal bruge nogle minutter på at lede på Google efter ’indvendig solafskærmning’.

Du skyder tanken fra dig og begynder at tackle den næste opgave. Du har dog lavet en mental note til næste samtale med chefen: I skal ikke kun afstemme forventningerne til det næste kvartal, I skal også have talt om indeklimaet og om mulighederne for at forbedre det. Den samtale skal du have i næste måned.