Spring til indhold

Fynsk gulvservice

blog feature image

Vi har helt styr på det med gulve her i Aarhus, og det betød, at vi for ikke så længe siden fik en henvendelse fra vores danse.venner på Fyn, der havde brug for lidt gode råd om gulve. Mange tænker ikke over det, men intensiv dans slider jo på gulvet, og vi danser helst på trægulve. Det betyder, at vi jævnligt har brug for gulvservice – altså sådan noget med afslibning eller endda afhøvling af gulvet, hvis det er rigt slemt med ridser og mærker. Det er nu engang en del af det at drive et dansested.

Fyns bedste gulvafhøvling

Vores venner dernede på øen i midten var på jagt efter et godt firma, der kunne varetage både afslibning og afhøvling samt overfladebehandling af trægulve på hele Fyn, så de kun skulle have med én leverandør at gøre. Det er jo nu engang det nemmeste, ikke?

Da vi har været i gamet i så mange år, kender vi til en masse sindssygt gode leverandører af alt muligt over hele Danmark – og selvfølgelig kendte vi også et godt firma i gulvbranchen: GKservice. Faktisk kører de ikke kun på Fyn men også på Sjælland, emn det betyder selvfølgelig ikke så meget for vores venner på Fyn 🙂

Dækker alle byer på Fyn

Med omkringfarende vogne og specialister dækker de hele Fyn – og det er faktisk mange gulve, hvis du tænker over det. De er lige om hjørnet i alle disse byer på Fyn:

Det er jo ikke landsdækkende – men det er da ødækkende som min kollega spøgefuldt udtrykte det.

Hvad gør man med et nedslidt gulv?

Hvis du spekulerer over, hvorfor det er vigtigt med perfekte trægulve når vi danser, kan jeg hviske dig i øret, at selv de mindste bump kan påvirke især klassisk dans. Og når der danses i måske 8-10 timer i døgnet på selv det bedste trægulv, bliver det altså slidt.

Gulvmanden sørger for en nedslibning, så ridserne er væk, før han efterbehandler med olie, lud eller lak – det afhænger af gulvet, og det kan han råde om.

Det er kun, hvis der er opstået virkelig dybe ridser eller trykmærker, man foretager en decideret afhøvling, hvor man jo fjerner en del mere materiale. En afhøvling tager virkelig fat, og der er selvfølgelig en øvre grænse for, hvor mange gange et trægulv kan afhøvles, før løbet er kørt og det skal erstattes.