Spring til indhold

Firmafester

firmaevent

Der skal være julefest i firmaet. Det er stadigvæk en hemmelighed. Ingen må få det at vide. Så den mappe, du har lavet, er skjult for alle på intranettet. Det er kun ledelsen, der har adgang til den. Det er dig, der skal sørge for, at al administrationen omkring firmafester bliver holdt. Det er en sjov opgave, fordi du får god indsigt i, hvad ledelsen har tænkt sig, at der skal ske på den dag.

Mere end en julefest

Det skal nemlig ikke kun være julefest. Det skal være et udvidet firmaevent med aktiviteter som her. Du kan se i mappen, at de har talt med en arrangør af teambuilding events. De har talt om varighed af forskellige øvelser. De har talt om teambuilding priser og de har talt om, hvilke vilkår øvelserne skal udføres under. De har også talt om selve festen. Skal det være en traditionel julefrokost, eller skal det være en særlig tidlig middag, der knytter sig til teambuilding øvelserne? Skal der efterfølgende være dans og andre jule-relaterede aktiviteter?

En eftertragtet opgave

Du kan også se, at din kollega har fået den sjove opgave. Du er lidt misundelig: Hun har fået et budget, som hun skal købe julegaver ind for. En gave til hver af medarbejderne fra ledelsen. Hun får lov til at gå og komme, som det passer hende. Og kender du hende ret, så bliver der brugt rigtigt meget tid på at finde de rigtige gaver til medarbejderne i de kommende uger. Surt. Bare det var dig. Men det er det ikke. Du må kaste din energi over de sædvanlige opgaver. Men du følger med i, hvad ledelsen taler med de forskellige teambuilding arrangører om. Og det bliver efterhånden mere og mere spændende at følge med i.

Du finder nemlig ud af, at det bliver en ret dyr firmafest. Der bliver brugt mange penge på julefesten – og især teambuilding delen. Der er fokus på, at teambuilding aktiviteterne skal sigte på forbedring af kommunikationen i firmaet – både imellem ansatte internt og imellem ledelsen og medarbejderne.

Spændende oplæg fra eventfirmaet

Du kan også se på et af de forslag, som en af teambuilding udbyderne har sendt jer, at han foreslår, at eventet sker over to dage – og på et konferencecenter, hvor der også er mulighed for overnatning. Det er måske en god idé. Julefester betyder jo for mange mennesker, at de får for meget alkohol indenbords. Og det er ikke godt, hvis de så tager bilen hjem – sent om natten. Så hellere overnatte og få rusen sovet ud.

Du kan se, at overvejelserne er mange. Faktisk er du lidt nervøs. Kan ledelsen nå at bestemme sig for hvilke teambuilding øvelser, som eventet skal indeholde? Vil de betale, hvad det koster? Det sidste er der vidst ikke tvivl om. Indtil videre kan du nemlig ikke se et eneste sted i deres mødereferater, at der har været indvendinger fra økonomichefen. Så den del må være ok. Det er sjovt at vide, at I får en firmafest, der givetvis bliver totalt uforglemmelig. Og det er endnu sjovere at følge med i ledelsens alvorlige drøftelser – hver fredag eftermiddag.