Spring til indhold

En dansers læber

Det er åbenbart meget populært blandt kvinder, at de skal have store, fyldige læber. Det ser da også meget feminint og sensuelt ud. Men hvad er det egentlig, man gør ved sine læber, når de skal ’forstørres’? De fleste af os er hurtige til at sige, at man får botox, når læberne forstørres. Det er en generalisering. Vi kender ordet botox som et slags altdækkende ord for andre kosmetiske behandlinger. Det, man egentlig gør ved sine læber, når man vil have dem forstørret, er, at man får en filler til læbeforstørrelse. Det er en lidt anderledes behandling end én med botox.

Hvad gør en filler?

En filler går i al enkelhed ud på at skabe volumen. Det er en slags gel, der bruges til at fylde dybere rynker. Den påvirker ikke muskulaturen, fordi den sprøjtes ind i huden og skaber volumen der. Det er vigtigt at få det udført hos en speciallæge som for eksempel: https://tku.dk/

Så når du ser et menneske, der har fået sine bekymringsrynker, som kan være meget dybe fjernet, så har hun eller han ikke fået botox alene, men helt sikkert også en filler.

Forskellen mellem botox og fillers er, at botox nedsætter musklernes evne til at trække sig sammen. Det er, når musklerne i panden eller rundt omkring øjnene trækker sig sammen, at vi får enten bekymringsrynker eller latterrynker.
Alt efter en patients behov og ønsker kan en speciallæge lave en behandling, som kombinerer de to former for behandling.

Rynker er ikke populære

Måske har man med alderen fået nogle dybe rynker, som man egentlig synes, gør ens udseende grimt. Så er det en filler, man skal have. Fillers bliver som nævnt sprøjtet ind i huden, hvor de så skaber fylde, og huden glattes ud.
Botox bliver også brugt til at glatte huden med. Men det er nogle forskelle. Fordi botox lammer muskulaturen, så forbliver huden glat. Det betyder altså, at botox er god til de steder, hvor rynkerne er ’aktive’, kan man sige. Der, hvor de stadigvæk dannes, og endnu ikke har sat sig godt fast i huden. Fx i panden. Generelt bliver botox brugt i den øverste del af ansigtet, mens en filler også kan hjælpe omkring mundvigene eller ved kæberne.

Behandling med filler eller botox er ikke et kirurgisk indgreb. Det er indsprøjtninger med gels. Det er meget vigtigt, at den, som behandler dig, tager hensyn til din alder og dine ønsker, når du gerne vil have en hud, der ser friskere og yngre ud. Det kan nemlig give rigtigt flotte resultater, hvis din læge kombinerer de to former for behandling. Der kan være steder på dit ansigt, hvor en filler vil være bedst, mens andre steder skal det være botox. Og så er det naturligvis vigtigt, at din behandler lytter til dine ønsker. Måske vil du helst undgå et kirurgisk indgreb. I sådan et tilfælde kan behandling med fillers flere gange give det ønskede resultat, uden at du skal skæres.

Behandling med botox og fillers er nemlig ikke permanente. De skal gentages. Normalt kan en behandling holde imellem 4 og 12 måneder. De fleste mener, at en behandling holder i 6 måneder. Det er en meget individuel sag, fordi din og min hud reagerer ikke på samme måde på den samme behandling. Så tal med lægen, så I kan finde den bedste løsning.