Spring til indhold

Dans og teamudvikling

Sædvanligvis tænker man, at arbejde er kedeligt. Vi har alle sammen sådan en idé om, at vi hele tiden skal videreuddanne os, for at arbejdet kan blive spændende. Al respekt for det fra min side. Men et eller andet sted, så synes jeg, at den tankegang siger meget om vores idé om arbejde. Arbejde er en pligt. Noget, der er nødvendigt, så vi kan tjene nogle penge, så vi kan leve og forbruge. Det er det da også. Men alligevel. Arbejde bør da betragtes som noget sjovt. Noget, man kan lide.

Teambuilding er svaret

Jeg synes tit, at jeg møder mennesker, der påstår, at de elsker deres arbejde. Men når så weekenden er ovre, og mandagen er godt på vej, så hører jeg tit: ”Åh, jeg skal på arbejde i morgen. Gid weekenden dog var lidt længere.” Det ville de ikke sige, hvis de havde det sjovt, som man faktisk kan lære det her: https://goteam.dk/teambuilding

Hvorfor hører jeg det? Jeg synes, jeg burde høre: Åh, ærgerligt, at weekenden snart er ovre, men åh, hvor jeg dog også glæder mig til at komme op og på arbejde i morgen.” Det er vist de færreste, som siger sådan. Er det, fordi vi er dovne? Nej, det tror jeg ikke. Er det, fordi vi skal ind i en rutine, vi kender, og som ikke byder på udfordringer? Ja, det tror jeg på. Jeg hører nemlig også mange mennesker, der nævner, at de glæder sig til at komme på det kursus, som vil sætte dem i stand til at udføre andre opgaver give dem flere kompetencer. De glæder sig sikkert til at lære noget nyt. Men jeg er også stensikker på, at de glæder sig til at komme lidt væk fra rutinen. Ellers ville de nok ikke blive ved med at tage på forskellige, små kurser.
Det er den ene side af arbejdet. Man vil gerne kunne præstere bedst muligt og have variation.

Et kursus i teambuilding hjælper

Den anden side er, så at man ofte har nogle kollegaer. Enten kan man godt finde ud af, at samarbejde med dem, eller også er der problemer. Her kan et teambuilding kursus virkeligt godt hjælpe. Har man lidt problemer med samarbejdet, er der nogle problemer med at forstå i hvilken retning man skal, eller kan man simpelthen ikke kommunikere med hinanden, så misforståelserne leder til tidsspilde og måske stress, så kan et teambuilding kursus hjælpe. Det handler nemlig om, at man skal ud af rutinen for at opdage, hvad ens kollegaer kan, hvem de er, hvorfor de gør, eller siger, som de gør. Og finder man ud af det, så har man allerede banet vejen for et sjovere arbejdsliv.

Når man tør sige tingene, som de er, når man kan sige det uden frygt for at blive misforstået eller bagtalt bagefter, så kan man arbejde mere trygt. Og det handler et godt arbejdsliv også om. Det er værdifuldt for en virksomhed at være bevidst om, at en medarbejder kan have en dårlig dag. Hvis teamet er der, så kan den dårlige dag hurtigere blive vendt til en bedre dag. Hvis ikke god.
Derfor vil jeg til enhver tid anbefale en virksomhed at sende deres medarbejdere på et af de mange teambuilding kurser, der findes. Det hjælper dem til at bryde rutinen og rollerne. Og skal det være ekstra sjovt, er der jo Highlandgames – sjov teambuilding.