Spring til indhold

Bedste skirejser

De bedste skirejser, jeg har været på, er dem, som jeg har planlagt i god tid. Det er der flere grunde til. Dem vil jeg gerne dele med dig nu.

En vigtig faktor for, at rejsen bliver god, er, at den bliver planlagt i tide. I god tid. Det betyder, at du kan få den indkvartering, du gerne vil have. Du kan ofte få rejsen billigere, end hvis du bestiller den i sidste øjeblik.
En anden vigtig faktor er, at stedet, du vælger, imødekommer dine krav til din skiferie. Selvom fokus er skiløbet, så er der mange andre ting, som spiller en stor rolle. Fx kan det være, at du gerne vil feste og møde nye mennesker. Måske vil du gerne lære mere om den lokale gastronomi eller kultur.

After skiing

Måske vil du bare gerne slappe af med en god bog efter en lang og dejlig dag på pisten.
Du kan finde steder, som kan give dig oplevelser langt over dine forventninger, og du kan være uheldig at få en dårlig oplevelse, hvis du vælger det forkerte sted. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad du vil, når du planlægger skirejsen.

For nogle år siden blev jeg alene. Jeg var nødt til at lægge hele min rutine om. Det gjaldt også skiferien. Jeg stod lige pludselig og anede ikke mine levende råd. Hvordan tackler jeg årets skiferie uden min mand? Det blev et kæmpe problem i min hverdag – hvordan gør jeg? Jeg begyndte derfor at lave en plus/minus liste over, hvad jeg vil: På plussiden kom naturligvis stikord som: Stå på ski (ærlig talt … det er vel derfor, jeg vil på skiferie), møde mennesker med humor, spise god mad, have lov til at være alene, smuk natur, lære om områdets historie, adgang til internettet, eneværelse.

På minussiden stod der ikke så mange stikord, men alligevel: lege festabe – nej tak score, en ny mand – nej tak, følge skiundervisning – nej tak jeg kan godt selv, ingen børn – ja tak – jeg gider ikke at høre på småbørnsfamiliers skænderier med deres umulige børn. De bliver jo trætte og skal ikke være til gene for andre, synes jeg. Det er synd for børnene, deres forældre og for os andre, som også opholder os i hotellets stuer. Måske er jeg bare en sur kælling, men det er rigeligt med vrælende børn i flyet til Wien …!

Da jeg havde fået sat de ord på et stykke papir, blev det nemmere for mig at indkredse, hvor jeg kunne tage hen. Det hjalp mig også til at få et overblik over, hvor jeg kunne tage hen. At bo i en hytte alene er ikke det mest underholdende, og jeg har min økonomi i orden, så det er ok, hvis jeg booker mig ind på et hotel, selvom det koster mere. Og nå ja – Frankrig er fedt til en skiferie!

Den første skirejse, jeg tog afsted på, som single, blev faktisk en rigtig god oplevelse. Jeg fik en masse gode oplevelser på pisterne, mødte nogle meget søde mennesker – som jeg stadig har forbindelse til. Jeg mødte også en lille familie: et par og deres lille pige på 5 år, som bare var så yndig i sit outfit, men helt uduelig – sådan motorisk. Hun er en lille engel. I dag er hun 7 år og glæder sig til, at vi alle 4 skal på skiferie om nogle uger. De får et dobbeltværelse med en opredning til pigen. Jeg får mit eneværelse.