Spring til indhold

Bedste pengeskab?

Vil du have et pengeskab, så er det en god idé at sætte sig godt ind i, hvad du egentlig vil opbevare i det, og hvorfor du vil have det. Skal det bruges til at opbevare dyre værdigenstande, som du har erhvervet dig, eller skal det bruges til at opbevare værdifulde dokumenter?

Der er nemlig kæmpe forskel mellem pengeskabe. Nogle er kæmpestore og meget tunge, andre er små og knapt så tunge.

Safeshoppen.dk er bedst

Et pengeskab (de gode af slagsen fra Safeshoppen) er sikret mod tyveri. Dvs. at det kan modstå angreb i et vist tidsrum. Men det kan også være brandsikret. Dvs. det beskytter genstandene i det i et vist tidsrum mod ildens flammer.

Det betyder ikke, at der ikke kan være en risiko for, at tyven får brudt skabet op. Det betyder heller ikke, at skabet helt sikkert kan beskytte de værdifulde dokumenter, du opbevarer. Ikke desto mindre: Et pengeskab kan sinke tyven i sin gerning, og det kan betyde, at politiet når frem, og forbrydelsen bliver forhindret. Det kan også betyde, at brandfolkene når at få slukket ilden, inden dokumenterne er brændt.

Flere og flere danskere har fået øjnene op for værdien i at have et pengeskab, så de kan opbevare genstande, de gerne vil beskytte. Det kan være arvestykker, som måske ikke repræsenterer stor økonomisk værdi, men som har stor betydning for et familiemedlem eller måske repræsenterer en tradition i familien.

Pengeskabe kan man få i mange forskellige varianter: De kan være små – sådan på størrelse med en stor dametaske, eller de kan være kæmpestore. Under alle omstændigheder – lille eller stort, så er de altså tunge. Meget tunge. De kan fås som selvstændige skabe, eller som skabe, du kan bygge ind i væggen.

Krav til pengeskabe

Pengeskabene lever meget ofte op til bestemte krav – og der findes faktisk regler for, hvordan de må betegnes, så en køber kan finde ud af hvor lang tid, de kan holde til angreb – fra våben eller ild. Det kan være meget fornuftigt at undersøge forskellige pengeskabe, når man skal købe et. Der findes billige versioner, men de holder ikke, eller deres lås er simpelthen ikke god nok. Der findes også meget dyre versioner, som det kan være fristende at købe, men som måske kræver særlige betingelser i rummet, hvor de placeres pga. deres vægt.

Med ca. 30000 indbrud om året er det meget forståeligt, at vi gerne vil have et sikkert skab. Det skal vi respektere, og der er mange muligheder på markedet. Men det er vigtigt, at du som forbruger sætter dig ind i og definerer, præcist hvad du har brug for. Måske har du i virkeligheden ikke brug for et pengeskab. Men derimod et dokumentskab. Fordi det kan være, at det ikke er værdigenstande, du vil beskytte, men papirer eller data, du har lagret på en fil eller en server. Dokumentskabe findes der også mange af. De fleste er brandsikrede, så dine dokumenter / filer bliver bedre beskyttet. De er også tunge og kan kræve, at særligt uddannede håndværkere hjælper dig med at få det monteret korrekt. Rigtig montering af et pengeskab er vigtig, og du vil stå bedre i forsikringsselskabets bedømmelse, hvis forbrydelsen eller ulykken sker.