Spring til indhold

Boligadvokat – godt arbejde

Det var noget af et chok for mig, da den bank, hvor jeg havde været ansat i mere end 10 år, for et par år siden valgte at lukke den filial, hvor jeg arbejdede. Hverken min mand eller jeg var indstillet på at flytte, og jeg havde ikke lyst til at skulle køre langt efter et job i en anden bank i en helt anden by.

Derfor valgte jeg at kigge mig om efter noget helt andet. Heldigvis havde jeg en pænt lang opsigelsesperiode, så jeg kunne give mig god tid til at finde et nyt job. Men jeg var faktisk heldig, for efter bare et par uger hørte jeg, at et advokatfirma her i byen søgte en ny medarbejder, som blandt andet skulle kunne tage sig af skødeskrivning og andet papirarbejde i forbindelse med bolighandler.

Boligadvokater

Det var netop den type arbejde, jeg også havde erfaring med fra mine år i bankverdenen, så jeg tøvede ikke med at kontakte det pågældende advokatfirma. De ville gerne have en ansøgning fra mig, og jeg blev få dage senere kaldt til en samtale.

Min muligvis kommende chef var meget imødekommende og fortalte under samtalen grundigt om, hvad de primært beskæftiger sig med i firmaet. Han understregede, at han og hans kolleger gennem nogle år havde arbejdet på, at blive de foretrukne boligadvokater i Vejle, hvor firmaet har kontorer inde i midtbyen. Og de bestræbelser havde de haft succes med i en sådan grad, at de nu var nødt til at udvide medarbejderstaben for at kunne klare arbejdspresset.

Redegjorde for alt

Jeg redegjorde selvfølgelig for, hvad jeg i min tid i banken havde beskæftiget mig med, og advokaten var tilsyneladende godt tilfreds med mine erfaringer, for samtalen endte i hvert fald med, at han ansatte mig på stedet. Han nævnte i den forbindelse, at det også var en fordel, at jeg i banken havde fungeret som bankrådgiver for privatkunder, for hans firma fungerer også som familieadvokat, og min hidtidige løbebane som bankrådgiver passer jo fint ind i det billede.

Det var dengang en stor lettelse for mig, at jeg helt undgik en periode med ledighed efter min opsigelse fra banken. Og selv om jeg havde været glad for mit arbejde i bankverdenen, gik det hurtigt op for mig, at jeg helt sikkert var kommet på den rette hylde i mit nye job som advokatsekretær. Jeg oplever hele tiden, at mine arbejdsopgaver er langt mere varierede end tidligere, og der er mange inspirerende udfordringer i det arbejde.

Boligadvokat

Især kan jeg godt lide arbejdet med de mange bolighandler, vi i firmaet assisterer vores kunder med. Der er ganske vist ikke de store udfordringer i at skrive et skøde, men i mange tilfælde er der aftaler mellem parterne, som kræver ekstra opmærksomhed, når skødet skal skrives. Den slags skal være i orden, for en boligadvokat står naturligvis til ansvar for det arbejde, der udføres.

I den forbindelse kommer min erfaring fra banken mig i høj grad til gode, og mine chefer giver ofte udtryk for, at de sparer en masse tid, fordi jeg har udført mit arbejde godt.